ΚΡΑΤΗΣΗ

Εστιατόριο PITHOS

Fine Dining by Colonides Beach Hotel

Όταν η «τέρψις» των αισθήσεων συναντά τις αποχρώσεις του μπλε

Ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων ξεκινά …

Ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Μεσσηνιακού κόλπου συναντάμε τη δική μας ελληνική μεσσηνιακή παράδοση και τις ρίζες της.

Η τοποθεσία και η ονομασία του εστιατορίου “PITHOS” μας ξυπνά αναφορές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα την Τέχνη της Αγγειοπλαστικής. Η λέξη [Pithos (/ˈpɪθɒs)], πιθάρι σημαίνει πήλινο αγγείο και μας παραπέμπει στην αρχαία μέθοδο συντήρησης των μεσσηνιακών τοπικών προϊόντων, όπως τυρί, λάδι, ελιές,  χοιρινό κρέας, κρασί και πόσιμο νερό. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αγγείων και πήλινων σκευών στην περιοχή αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας πλούσιας αποικίας, της οποίας η οικονομία βασίστηκε στην τέχνη της Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής. Την τεχνοτροπία στις αρχαίες Κολωνίδες μεταλαμπάδευσε στους κατοίκους της, ένας νέος Αθηναίος άνδρας ο Κολαινός, το 191 π.Χ.

Σήμερα στο εστιατόριο “PITHOS” η ελληνική μεσσηνιακή παραδοσιακή κουζίνα ενσωματώνεται σε ένα σύγχρονο fine dining μενού. Με αυθεντικά τοπικά προϊόντα της εύφορης μεσσηνιακής γης, ελαιόλαδο από βιολογικά χωράφια του νομού, ντόπια βιολογικά προϊόντα παραγωγών της περιοχής προάγεται η ποιότητα. Η αυθεντικότητα και η απλότητα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη φιλοσοφία και την ταυτότητα του Εστιατορίου “PITHOS”.

Μεσσηνιακή Κουζίνα

Γαστρονομικά πιάτα υψηλής αισθητικής και ποιότητας

Εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το «μυστικό» της Μεσσηνίας, η απάντηση βρίσκεται στις έννοιες  «φύση και απλότητα». Η μεσσηνιακή γη είναι περικυκλωμένη από τις βουνοκορυφές του Ταϋγέτου, βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου και μόνο ευλογημένος τόπος θα μπορούσε να θεωρηθεί. Σπόροι, καρποφορία και βλάστηση σε ένα γόνιμο έδαφος με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελαιόλαδο της μεσσηνιακής γης. Με ένα τόσο απλό και φυσικό τρόπο αναδεικνύεται η μεσσηνιακή γαστρονομία στο εστιατόριο «PITHOS», καθότι στόχος μας είναι η διατήρηση της στο πέρασμα του χρόνου.

Lunch Menu Dinner Menu Drinks & Wines

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ESPA